Regietip #3: de juiste rolverdeling (auditie)

Basale aanpak ICT biedt MKB+ continuïteit
1 juni 2015
Regietip #4: Haal het beste in mensen naar boven (toneelspelers)
16 juni 2015
Toon alles

Regietip #3: de juiste rolverdeling (auditie)

de juiste rolverdeling

Regietip #3 is dat een regisseur een talentenjager is, hij is intensief betrokken bij de selectie van de juiste spelers en de rolverdeling. Door de juiste rolverdeling loopt alles beter binnen de organisatie.

Het succes van een toneelstuk wordt bepaald door de juiste toneelspeler de juiste rol te laten spelen. Dit begint al bij de selectie. De toneelspelers moeten zich tijdens de auditie inleven in de personages die ze gaan spelen. Kijk eens of je zo’n instrument als een auditie in de vorm van een aantal casussen voorleggen aan de kandidaat of een dag meelopen kan invoeren in jou praktijk?

De regisseur bepaald mede wie het juiste talent heeft om de rol te kunnen spelen. Maar hij schroomt na selectie ook niet om bij ongeschiktheid in te grijpen. Zo zien wij bij outsourcing dat de regiefuncties vaak vervuld door dezelfde ICT-ers die ineens een derde partij moeten aansturen. Dit is kansloos – doe dit niet! Schroom niet om de juiste mensen van buiten te halen.

Bijna 80% van organisaties vindt dat hun ICT-regisseurs niet over de juiste competenties beschikken. Hoe regisseert u uw ICT? De IT Regisseur neemt u mee in de lessen van een toneelregisseur.

Comments are closed.