Nieuw jeugdzorgstelsel & ICT vraagt om besluitvorming!

Johan Cruijff en ICT, das logisch
18 mei 2016
Meten is weten: de zakelijke FITBIT
31 augustus 2016
Toon alles

Nieuw jeugdzorgstelsel & ICT vraagt om besluitvorming!

Het nieuwe jeugdzorgstelsel heeft sinds januari 2015 de bedrijfsvoering aardig op de kop gezet. Dit dwingt tot nieuwe manieren van werken en (re)organiseren met minder overhead, meer controle op kosten en bovenal meer flexibiliteit.

Voor wat betreft ICT betekent dit een sterke behoefte aan flexibiliteit in kosten, het snel op- en af kunnen schalen van gebruikers, het kunnen delen van informatie met gemeenten en ketenpartners, inzicht in stuurinformatie ten behoeve van capaciteitsplanning en begrotingen etc.

De ICT is bij veel jeugdzorginstellingen stabiel, maar behoorlijk verouderd en inflexibel qua kosten en functionaliteiten. Daarnaast biedt de huidige opzet zorgverleners vaak niet de benodigde functionaliteit welke hen in zelfsturende team effectiever en efficiënter kan laten werken.

De lopende reorganisaties zijn in mijn optiek een ideaal moment om de strategische ICT-route eens nader onder de loep te nemen. Nu de juiste keuzes maken voor wat betreft de inrichting van ICT maakt uw bedrijfsvoering flexibeler en productiever.

“De veelal onzekere markt is geen reden om stil te blijven staan, maar vraagt juist om besluitvorming”

Inzet van de juiste IT middelen helpen uw medewerkers doeltreffend en efficiënt hun werkzaamheden uit te voeren.

Denk hierbij onder andere aan outsourcing en/of (private of hybride) cloud gebaseerde oplossingen, welke op maandelijkse basis kunnen worden geschaald naar een vorm welke past bij de bedrijfsvoering van dat moment.

Blijf niet stilzitten, maar neem het initiatief en onderzoek hoe ICT ook binnen uw organisatie kan veranderen van kostenpost in een drijfveer van uw bedrijfsvoering!

Comments are closed.