Oriënteert u zich op Cloud computing? Geweldig, maar hoe pakt u dit aan? Welke oplossing en leverancier sluiten het beste aan bij uw wensen en wat zijn de kosten en risico’s? Wij leveren met het Cloud Kompas een pasklaar advies.


De cloud is een middel, geen doel

De Cloud vraagt om een gedegen aanpak.

Een trend in de afgelopen jaren is het outsourcen van niet-kernactiviteiten zoals ICT. Een investering in cloud computing is gezien de toenemende volwassenheid een reële optie. Of dit binnen uw (sourcing-)strategie zinvol is, is organisatie en situatieafhankelijk. Er dient een weloverwogen besluit te worden genomen op basis van een duidelijke business case die kansen en bedreigingen helder in beeld brengt.

Er zijn vele vormen, variaties en mogelijkheden in cloud computing. Leveranciers gebruiken het als een marketingterm voor traditionele eigen beheer of uitbesteding (outsourcing). Zij hebben vaak een eenzijdig “Wij van WC-EEND adviseren…” houding. Hierdoor gaan middelgrote bedrijven en instellingen te kort door de bocht. Zij baseren hun keuze alleen op een positieve (financiële) rekensom, of zien juist te veel beren op de weg t.a.v. veiligheid en het behouden van controle.


Met het Cloud Kompas voorbereid naar de cloud


cloud11
cloud22
cloud33
cloud44

Cloud advies

We leveren een basisadvies aan de hand van een standaard vragenlijst, waarmee u een besluit kunt nemen of de cloud toegevoegde waarde levert.

Kosten - baten

We laten u de mogelijkheden zien van cloud computing door een demo en gaan dieper in op de kosten-baten en de eventuele risico's.

Integratie

We bespreken met u de technische kant van cloud computing, de applicaties en de integratie mogelijkheden.

Implementatie

Tenslotte bespreken we met u hoe we van A naar Beter kunnen komen, met een hoog-over planning en een kostenplaatje.


De voordelen van Cloud Computing


- Focus op business; geen infrastructuur en beheer
- Lagere kosten; beperkte investering, goedkopere verwerking en opslag
- Betere kwaliteit; veilige opslag en hogere beschikbaarheid
- Toegang; tijd- en plaatsonafhankelijk werken
- Samenwerken; men kan altijd bij de bestanden en deze aanpassen
- Meer flexibiliteit; door schaalbaarheid en afrekenen naar gebruik

Geïnteresseerd in advies over Cloud computing?