Regietip #4: Haal het beste in mensen naar boven (toneelspelers)

de juiste rolverdeling
Regietip #3: de juiste rolverdeling (auditie)
2 juni 2015
Regisseren
Regietip #5: Regisseren is situatieafhankelijk (toneelstuk)
23 juni 2015
Toon alles

Regietip #4: Haal het beste in mensen naar boven (toneelspelers)

Regietip #4 is dat een regisseur bijdraagt aan de kracht van zijn spelers. Zijn kerncompetentie is hun competenties te versterken.

Een regisseur probeert altijd het beste in zijn toneelspelers naar boven te laten komen. Hij daagt ze uit om hun grenzen op te zoeken en is niet snel tevreden. Talent zit in ons DNA en de omgeving waarin we opgroeien zorgt ervoor dat dit talent verborgen blijft of tot ontwikkeling komt.

Hoeveel tijd en geld spendeert jou organisatie aan het trainen van medewerkers? Wordt er wel gekeken of zij het juiste talent hebben om een competentie te kunnen ontwikkelen? Aan de andere kant van het spectrum valt mij op dat iedereen binnen een ICT-afdeling de ‘talentloze ICT-er’ kent, maar dat daar meestal tegen beter weten in niets mee wordt gedaan?

Als u morgen aan het werk bent vraagt u zich dan een af wat u aan uw medewerkers kunt bijdragen? Of zelfs van wie u beter afscheid kan nemen?

Bijna 80% van organisaties vindt dat hun ICT-regisseurs niet over de juiste competenties beschikken. Hoe regisseert u uw ICT? De IT Regisseur neemt u mee in de lessen van een toneelregisseur.