Wilt u de kwaliteit van uw dienstverlening verbeteren? Heeft u altijd discussies over wie wat moet doen? Dan kan universeel servicemanagement (USM) de oplossing voor uw organisatie zijn. De USM-methode kan u helpen om de dienstverlening onder controle te krijgen zonder hier dagelijks te veel werk aan te hebben.


Kwaliteitsverbetering van uw dienstverlening met Universeel Service Management

Wat maakt USM bijzonder?

De USM-methode is een gestandaardiseerd managementsysteem waarmee u de verschillende processen binnen uw service organisatie beter kunt managen. De USM-methode start bij de basis door aan te sluiten bij de behoefte van de klant en binnen de afspraken stap voor stap te werken naar een gewenst resultaat binnen de dienstverlening.


Wat levert USM u op?

Door USM in te voeren worden resultaten sneller bereikt en wordt de complexiteit van de werkwijze sterk gereduceert. Hierdoor ontstaat er meer draagvlak onder medewerkers. Daarnaast kan u gemakkelijk de helft van de traditionele implementatiekosten van servicemanagement besparen.


De voordelen van USM


 

Houd het simpel

Het USM procesmodel beschrijft in slechts vijf processen en acht workflows alle werkzaamheden in een dienstverlenende organisatie. Door de compacte en eenvoudige vorm is USM eenvoudig toe te passen in uw organisatie. U hoeft alleen nog maar de ‘bouwblokken’ en hun onderlinge relaties voor de eigen omgeving te kiezen, waarna een stap-voor-stap implementatie kan beginnen.

 

Geïntegreerd

USM beschikken over integratie met o.a.: TOPdesk, Clientele, Projuze, OTRS4USM. Hierdoor sluit uw toolinrichting naadloos aan op de USM-processen en bespaart u fors op inrichtingskosten. Door toepassing van een proces publicatietool worden procedures, definities en instructies makkelijk toegankelijk.

 

Focus

De USM invoeringsmethode is gestandaardiseerd (plan van aanpak, planning, deliverables, organisatie e.d.) om de strakke 9 maanden planning te halen. Door middel van proces-coaching worden uw medewerkers begeleid bij procesmatig werken. De focus ligt daarbij op het creëren van draagvlak en het aanpakken van concrete knelpunten in een drietal kwaliteitsverbeteringssessies (PDCA-cycle).

Geïnteresseerd in procesmatig werken en Service Management?